Wie ben ik?

Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina en meer over mij te weten wilt komen!

jorien-closeupMijn naam is Jorien Joldersma en ik ben 28 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Arnhem, met mijn ouders en broertje. Na een paar jaar in Velp en Elst te hebben gewoond ben ik uiteindelijk in Nijmegen belandt. Van Nijmegen ben ik begin 2017 verhuisd naar Oss. Mijn basisschool- en middelbare schooltijd bracht ik in Arnhem door. Op de middelbare school vond ik het leren van talen erg leuk en tijdens een vakantie naar Spanje werd ik enthousiast gemaakt voor de reiswereld. Mede hierdoor besloot ik om na het behalen van mijn havo diploma Toerisme en Recreatie (HTRO) te gaan studeren in Deventer. Tijdens deze opleiding is mijn interesse voor (online) marketing ontstaan: de marketing-gerelateerde vakken vond ik verreweg het leukst en meest interessant. Bij het kiezen van een minor viel mijn oog op de minor Internetmarketing. Tijdens deze minor deed ik basiskennis op, met name over SEO, SEA, Usability en strategie. Ook mijn afstudeerscriptie had raakvlakken met ‘online’: ik verdiepte me hier in online storytelling en webdesign. Dit resulteerde in het adviesrapport ‘Biografie van de IJsseldelta’.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken voor Scooltrips.nl, als commercieel medewerker voor het organiseren van schoolreizen. Toen ze hier een nieuwe website kregen, was ik, meer dan mijn collega’s, geïnteresseerd in het ‘vullen’ van de website. Het acquireren en het commerciële gedeelte was helaas minder voor mij weggelegd en ik besefte me steeds meer dat online marketing toch meer mijn interesse had… Gelukkig wilde het toeval dat ik bij LivingComfort parttime mocht beginnen als junior online marketeer. Het begon met het schrijven van SEO webteksten en linkbuilen, ik leerde om AdWords campagnes op te zetten en nieuwsbrieven te versturen. Nu ben ik ruim 3 jaar verder en heb mijn kennis op het gebied van online marketing enorm verbreedt. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik me bezig op veel verschillende vlakken en durf ik mezelf gerust een ‘allround online marketeer’ te noemen.

Op mijn CV lees je meer over mijn profiel, werkervaring en opleidingen.


Vrije tijd: hardlopen, reizen, vrienden & series kijken

Natuurlijk (en gelukkig) bestaat het leven niet alleen uit werken en zijn er veel activiteiten die ik graag in mijn vrije tijd doe. Een van die dingen is hardlopen. Een aantal jaar terug wilde ik beginnen met hardlopen en startte ik, zoals velen met mij, met ‘hardlopen met Evy’. Binnen een aantal weken liep ik 5 kilometer aan één stuk en wilde ik verder trainen voor de 10 kilometer.
Ik kreeg de smaak te pakken en deed mee aan een aantal loopjes in de omgeving, waaronder de Overbetuweloop in Elst en de Bridge to Bridge in Arnhem. In Elst heb ik ongeveer een jaar bij loopgroep Running Elst gelopen, in Nijmegen liep ik wekelijks met Social Mile en in Oss heb ik me aangesloten bij atletiekvereniging Oss ’78. Het aantal loopjes waaraan ik heb meegedaan zijn niet meer op één hand te tellen. En ook de gelopen afstanden variëren van 3 EM tot de halve marathon. Voor nu vind ik een halve marathon een mooie maximale afstand, maar stiekem zou ik nog wel een keer een hele marathon willen lopen.

Op mijn pr’s ben ik best trots! Deze zijn als volgt:

5 km: 22.20 (Overbetuweloop Elst, 2016)
15 km: 1.18.15 (Zevenheuvelenloop Nijmegen, 2014)
6 EM: 46.12 (Bridge to Bridge Arnhem, 2015)
Halve marathon: 1.47.30 (Stevensloop Nijmegen, 2016)

hardlopen-Jorien-Joldersma

Naast hardlopen is reizen één van mijn passies. Ik ben nog niet de hele wereld over geweest (al droom ik hier wel over), maar heb genoeg leuke reizen gemaakt en mooie steden gezien. Vroeger heb ik met mijn ouders en broertje zo ongeveer de hele Costa Brava wel gezien, maar ook Frankrijk, Kroatië en Italië waren vakantiebestemmingen tijdens mijn jeugd. Tijdens mijn studie gingen we op studiereis naar Suriname, toch wel één van mijn hoogtepunten wat reizen betreft. In een korte periode hebben we heel veel van dit mooie land mogen zien. Verder bestaat mijn reisportfolio voornamelijk uit citytrips en is mijn lijstje inmiddels aardig uitgebreid, mede door een Interrail reis die ik in 2014 maakte.

Bezochte bestemmingen: Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Boedapest, Bordeaux, Bratislava, Düsseldorf, Gent, Girona, Graz, Ibiza, Lissabon, Ljubljana, Londen, Luxemburg, München, Newcastle, Parijs, Praag, Rome, Suriname, Tenerife, Valencia, Wenen, Zagreb

Bucketlist: IJsland, New York, Sri Lanka, Sevilla, Zuid-Afrika, Scandinavië, Cuba

reizen-jorien-joldersma

Verder hecht ik veel waarde aan leuke dingen doen met vrienden en familie, luister ik graag naar muziek ( voornamelijk pop, indie, rock en alternative) en bezoek ik zo nu en dan een concert of festival. Op vrije momenten kijk ik veel naar series (enkele favorieten die ik op dit moment volg zijn Suits, The Americans, The Blacklist, House of Cards en The Fall).